ABD merkezli uluslararası bir kuruluş olan Information Systems Audit and Control Association (ISACA), bilgisayar sistemleri kontrolleri denetimi alanında çalışan küçük bir meslektaş grubunun bir araya gelmesi ile 1969 yılında faaliyetlerine başlamıştır. Bilgisayar Sistemleri Kontrolleri Denetimi ile ilgili merkezi bir bilgi kaynağı ve rehberlik ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan ISACA, 1976 yılında faaliyetleri arasına BT Yönetişimi alan bilgisi ve değerini yaymak amaçlı araştırma çalışmalarını da katmış ve ITGI (IT Governance Institute) ile bütünleşmiştir.

ISACA, Bilgi Sistemleri Denetimi (CISA), Bilgi Güvenliği Yönetimi (CISM), Kurumsal Bilgi Teknolojileri Yönetişimi (CGEIT), Bilgi Sistemleri Risk Yönetimi (CRISC) ve Siber Güvenlik (CSX / CSXP) alanlarında norm ve ilkeleri tanımlayarak sertifikasyon programları ile mesleki yeterlilik belgelendirmesi ve sektör profesyonellerinin bu alanlarda yetkinliklerinin tescilinin sağlanması konusunda yetkili yapıdır. Aynı zamanda kurumlar için bilgi teknolojilerinin etkin kullanımına yönelik çerveçeve niteliği bulunan “Bilgi ve İlgili Teknolojiler İçin Kontrol Hedefleri” (COBIT), ISACA ve ITGI tarafından 1996 yılında geliştirilmiş, Bilgi Teknolojileri Yönetimi için en iyi uygulamalar kümesi olarak tüm sektörlerde kullanılmaktadır.

ISACA’nın dünya üzerinde faaliyet gösteren 135.000’i aşkın üyenin bulunduğu 221 chapter’dan birisi olan ISACA Ankara Chapter, Ankara çevresinde faaliyet gösteren meslektaşlarımızın çabaları ile 2011 yılında kurulmuştur. ISACA Ankara Chapter, bünyesinde bulunan geniş sektör tecrübesi ve akademik birikimi olan üyeleriyle kamu ve özel sektörde yer alan kuruluşların yapıları içerisinde her geçen gün daha önemli bir hale gelmeye başlayan bilgi teknolojilerinin denetlenmesine yönelik merkezi bir bilgi kaynağı ve kılavuz oluşturmak amacıyla rehberlik ve eğitim hizmetleri vermekte, düzenli aralıklarla gerçekleştirilen etkinliklerle bilgi ve tecrübe paylaşımı yapmaktadır.

Ülkemize, sektöre ve sektör profesyonellerine değer katma amacıyla faaliyetlerimize katılmak isteyen öğrenci, yeni mezun, kamu ve özel sektör çalışanı, akademisyen herkesi birlikte çalışmaya davet ediyoruz. ISACA üyesi olarak ücretli COBIT materyalleri, BT Denetim, Siber Güvenlik, BT Risk ve diğer BT Çalışma Programları gibi iş süreçleri ve akademik alanda ihtiyaçları karşılayabilecek ISACA’nın birçok bilgi kaynağına herhangi bir ücret ödemeden erişim, eğitimler ve sertifika sınav ücretlerinde indirimler, dünya üzerindeki sektör profesyonelleri ile iletişim ve kariyer imkanları gibi avantajlardan faydalanmak isteyenler için 3 tip üyelik bulunmaktadır:

 

    1. Öğrenci Üye: Tam zamanlı lisans ya da lisansüstü programa kayıtlı olanlar öğrenci üyemiz olabilirler. ISACA Ankara Chapter’ın öğrenci üyeliği 2019 senesi itibarıyla ücretsiz olmuştur. İlk defa ISACA üyesi olacaklar için 25 USD yeni üye kayıt bedeli bulunmaktadır.

 

    1. Yeni Mezun Üye: Öğrenci üyesi olup, yeni mezun olan profesyoneller ile halihazırda profesyonel üye olup, son iki yıl içerisinde mezun olanlar yeni mezun üyemiz olabilirler. Bu program ile birlikte indirimli üyelik ücretlerinden faydalanılabilir. Yeni Mezun Üyelik çeşidi ile yıllık 68 USD (Profesyonel üyelik ücretinin yarısı) ve Ankara Chapter’ın üyelik bedeli (2019 itibarıyla 10 USD’ye indirilmiştir) ile üyelik gerçekleştirilebilmektedir.

 

  1. Profesyonel Üye: 2 seneden uzun süre önce mezun olan çalışan veya çalışmayan herkes profesyonel üyemiz olabilir. Profesyonel üyelik için yıllık aidat 135 USD ve ISACA Ankara Chapter üyelik bedeli (Ankara Chapter’ın üyelik bedeli 2019 itibarıyla 10 USD’ye indirilmiştir.) olmak üzere 145 USD’dir. İlk defa ISACA üyesi olacaklar için ise 10 USD yeni üye kayıt bedeli bulunmaktadır.

ISACA Ankara Chapter olarak öğrenci üyelerimizin ücretsiz, profesyonel ve yeni mezun üyelerimizin ise 10 USD’ye düşürdüğümüz chapter payı dışında ciddi bir avantajı paylaşmak isteriz. ISACA üyeliği için direkt olarak ISACA Ankara Chapter’a yapılacak ödemelerin TL karşılığı, ödeme günü TCMB Döviz satış kuru – 1,00 TL üzerinden (Örneğin, ödeme gününüzde TCMB Satış Kuru 5,XX TL ise, kur 4,XX TL olarak hesaplanarak ödeme) yapılabilecektir.

Bu şekilde 2019 yılı üyelik başvurusu ya da güncellemesi yapmak isterseniz info@isaca-ankara.org adresi üzerinden bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Kamu ve özel sektörde ciddi bir ihtiyaç alanı olan bilgi teknolojileri yönetişimi ve denetimi alanında yerinizi alabilmek için üyemiz olarak veya olmayarak etkinliklerimizde, eğitimlerimizde, çalışmalarımızda sizleri de aramızda görmek isteriz. Bizleri takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı ve web sitemizi (LinkedIn1, LinkedIn2, Facebook, Twitter, Web) ziyaret edebilirsiniz.

Görüşmek dileğiyle…

ISACA Ankara Chapter

Yönetim Kurulu